REGULAMENTUL COMPETITIEI

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia “AROBS TRANSILVANIA HALF MARATHON” (denumita în cele ce urmeaza “Competitia”) este organizata de Rotary Club Transilvania Cluj in parteneriat cu Clubul Atletic Cluj si cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj si are ca scop sustinerea a 3 cauze caritabile, promovarea Clujului si a Transilvaniei in tara si in lume, promovarea miscarii (alergarea in aer liber) si a unui stil de viata sanatos pentru un segment larg al populatiei precum si implicarea comunitatii locale.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”). Regulamentul Oficial este întocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din România, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul cluj21km.ro . Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:

Competitia se va desfasura in ziua de duminica, 06 octombrie 2019, incepind cu ora 08:30, în Cluj Napoca, avand startul si sosirea in Piata Unirii , conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat în Sectiunea 3 a prezentului Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei

Aceasta competitie se adreseaza in egala masura copiilor, tinerilor si adultilor care se vor intrece pe trasee stabilite de organizatori in functie de varsta si pregatirea participantilor.

La cursele de semimaraton, pot participa doar persoane care au implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii competitiei.

Pentru probele de THM Relay 3x7km si THM City Run 7km pot participa  persoane care au implinit varsta de 13 ani in anul desfasurarii competitiei. Copiii cu varstele de 13 si 14 ani vor avea nevoie de acordul parintilor sau a tutorilor pentru a putea participa. Toti participantii trebuie sa se inscrie pentru una din curse pe pagina de “Inscriere” de pe site-ul oficial in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Conditii inregistrare si taxe de participare.

La cursele copiilor pot participa copii cu varsta de 5-12 ani. Inscrieri (pe categorii de varsta) se fac pe pagina de “Inscriere” de pe site-ul oficial in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Conditii inregistrare si taxe de participare. Inscrieri la aceaste proba se pot face si la THM Sport Expo precum si la locul de desfasurare a competitiei doar in limita locurilor ramase disponibile si conform programului anunțat pe site-ul oficial cluj21km.ro.

3.1.1. Curse de adulti și tineri

Toate cursele de adulti vor avea loc in ziua de duminica a evenimentului.
Semimaraton – Cursa individuala THM
 21,097 km

Cursa 10km
Semimaraton – Stafeta THM Relay 3x7km
21,097 km – in stafeta de 3 persoane, fiecare alearga cate 7 Km, consecutiv.  Schimburile stafetei vor avea loc in locuri special amenajate si anuntate de organizatori in zona start/sosire. “Stafeta” care va fi purtata de cei 3 componenti ai echipei consta în chip-ul de cronometrare primit in kitul de participare de catre fiecare echipa.

Se permite ca in componenta unei stafete sa fie inclus un participant din proba de semimaraton, 10km sau THM City Run 7 km care va putea alerga doar pe schimbul 1.

THM City Run 7 km – Cursa individuala 

Varsta minima pentru inscriere este de 13 ani si este nevoie de acordul parintilor sau a tutorelui.

3.1.2. Curse de copii

Toate cursele de copii (pana la 12 ani) vor avea loc in ziua de sambata a evenimentului. Programul curselor va fi anuntat pe site-ul oficial in sectiunea Program.

Cursele copiilor se vor desfasura pe urmatoarele categorii de vârsta, avind starturi separate:

copii 5-6 ani (fete; baieti) – 600m
copii 7-8 ani (fete; baieti) – 800m
copii 9-10 ani (fete; baieti) – 1000m
copii 11-12 ani (fete; baieti) – 1200m

3.2. Distante si trasee de parcurs

3.2.1 Curse de adulti

Semimaraton – Cursa individuala – 21,097 km

Cursa 10km
Semimaraton – Stafeta 3×7km 
 –   21,097 km in stafeta de 3 persoane, fiecare alearga cate 7 Km, consecutiv
THM City Run 7km – Cursa individuala 
 – 7 km

3.2.2 Curse de copii

Cursele copiilor pe categorii de vârsta si pe distante stabilite mai jos, avind starturi separate :

– copii 5-6 ani(fete; baieti) – 600 m
– copii 7-8 ani (fete; baieti) – 800 m
– copii 9-10 ani (fete; baieti) – 1000 m
– copii 11-12 ani (fete , baieti) – 1200 m

3.2.3 Trasee de parcurs

Traseele de concurs vor fi semnalizate de catre organizatori prin garduri si benzi de delimitare si vor fi supravegheate de comisari (arbitri) de cursa, politisti si jandarmi amplasati in diferite puncte ale traseelor. Descrierea si harta traseelor sunt disponibile pe site-ul oficial.

3.3. Inscriere

Inscrierea participantilor la cursele de THM semimaraton 21km, stafeta THM Relay 3x7km si THM City Run 7km se face online pe site-ul cluj21km.ro in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Inregistrare.

Concurentii inscrisi la THM semimaraton 21km sau la THM City Run 7km au dreptul sa se inscrie si sa participe intr-o echipa la stafeta THM Relay 3x7km doar pe schimbul 1. Taxa pentru stafeta este aceeasi, indiferent daca un membru participa la o cursa individuala.

Inscrierea participantilor (copii 5-12 ani) la cursele copiilor se face online pe site-ul cluj21km.ro in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Inregistrare, la locul de distribuire a kiturilor si la locul de desfasurare a competitiei in preziua si in ziua evenimentului (orele 7-8 ) in limita locurilor disponibile.

Pentru cursele de THM semimaraton 21km, stafeta THM Relay 3x7km, cursa de 10km si THM City Run 7km sunt considerate inscrierile valide, doar cele care au completate toate datele din formularul de inscriere (on-line) si fac dovada platii in termen de 5 zile lucratoare de la inscrierea on-line.

Inscrierile care nu au toate datele complete sunt considerate inscrieri incomplete si vor fi anulate. La ridicarea kit-ului de participare toti participantii vor semna o declaratie pe propria raspundere în prezenta unui reprezentant al organizatorului.

La inscriere si ridicarea numarului de concurs – participantii sub 18 ani la toate cursele – vor fi insotiti de un parinte care va completa si semna formularul de înscriere prin care îsi va da acordul pe proprie raspundere ca acesta este apt din punct de vedere medical pentru participarea la competitie în prezenta unui reprezentant al organizatorului.

Inscrierea si validarea copiilor se poate face si de catre profesorul de sport sau un reprezentant al scolii pe baza unui tabel completat cu datele copiilor si semnat de parinti si de conducerea scolii prin care isi da acordul cu privire la participarea copiilor la cros. Acelasi lucru va fi valabil si pentru inscrierea adolescentilor cu varste intre 14 si 18 ani.

Pentru a evita aglomerarea traseelor si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat. Numărul de locuri disponibile pentru fiecare cursa este detaliat pe site-ul competitiei in pagina de Inregistrare.

3.4 Retragerea din competitie

În cazul în care cineva dorește să se retragă din competiție, rambursarea taxei nu este posibilă. În aceste cazuri încurajăm găsirea unor înlocuitori. Aceasta se realizeaza prin completarea formularului de contact.

3.4.1 Modificarea înregistrării

Pentru cursele de THM semimaraton 21km, stafeta THM Relay 3x7km , cursa 10km si THM City Run 7km modificarea unei înregistrări (schimbarea de persoane, trecerea de la o probă la alta) este posibilă cu minim 7 zile înainte de data evenimentului printr-o cerere trimisă pe adresele oficiale din pagina de contact.: office@runincluj.ro

3.5. Taxe de participare

Taxele de participare pentru toate cursele sunt detaliate pe site-ul oficial in pagina Inregistrare.

3.5.1 Metode de plata

Plata taxei de inscriere se face prin plata online, transfer bancar detalii despre acest lucru sunt disponibile pe site-ul oficial in pagina Inregistrare.

3.6. Acordul pe propria raspundere

Pentru cursele de THM semimaraton 21km, stafeta THM Relay 3x7km si THM City Run 7km la ridicarea kit-ului de participare toti participantii vor semna o declaratie prin care îsi vor da acordul pe proprie raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru participarea la competitie în prezenta unui reprezentant al organizatorului. Aceasta declaratie va putea fi printata dupa inscrierea on-line sau va fi completata inainte de ridicarea kit-ului.

Participantii sub 18 ani la orice cursa – vor fi insotiti la inscriere si ridicarea numarului de concurs de un parinte care va completa si semna formularul de înscriere prin care îsi va da acordul pe proprie raspundere ca copilul este apt din punct de vedere medical pentru participarea la competitie în prezenta unui reprezentant al organizatorului si a unui martor. Inscrierea si validarea copiilor se poate face si de catre profesorul de sport sau un reprezentant al scolii pe baza unui tabel completat cu datele copiilor si semnat de conducerea scolii prin care isi da acordul cu privire la participarea copiilor la competitiile dedicate.

3.7. Echipament de concurs. Numere de concurs

Participantii (copii si adulti) vor participa la competitie cu propriul echipament. Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori.

Pentru cursele de THM semimaraton 21km, stafeta THM Relay 3x7km, cursa 10km si THM City Run 7km numerele de concurs (pe care se va afla montat chipul electronic de cronometrare) se vor inmana concurentilor la ridicarea kiturilor conform programului anuntat pe site.

In mod exceptional in ziua curselor se vor oferi kiturile (intre orele 7.00 – 8.00) doar pentru inscrisii confirmati care nu au domiciliul in Cluj.

Se va avea grija ca chip-ul electronic de cronometrare (de unica folosinta) montat pe numarul de concurs sa NU fie dezlipit de pe acesta.

Pentru proba de semimaraton – stafeta THM Relay 3x7km numerele de concurs (fara chip electronic de cronometrare) se vor inmana unui reprezentant al echipei impreuna cu ,,Stafeta’’ la ridicarea kit-ului de participare. “Stafeta” este o banda specializata (pe care de obicei se poarta numarul de concurs) cu chip de cronometrare care va fi purtata pe rand de cei 3 componenti ai echipei. Cronometrarea va fi asigurata de o companie specializata. Sistemul de cronometrare calculează timpul fiecărui alergător si al fiecarei echipe de stafeta, înregistrând fiecare trecere a chipului peste covoarele electronice – la start, la punctele de control de pe traseu şi la sosire.

ATENTIE! Alergatorii sau echipele de stafeta care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificati automat. Este responsabilitatea participantilor să poarte numărul de concurs pe tricou pe partea din fata si sa nu deterioreze chipul electronic.

Kiturile pentru cursele copiilor (5-12ani) se vor distribui doar in ziua concursului conform programului anunțat pe site-ul oficial in sectiunea Program.

Va fi descalificat automat orice participant care nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs in locul celui primit din partea organizatorului.

In ziua competitiei NU va fi posibila schimbarea sau inlocuirea numarului de concurs – in cazul pierderii si nici schimbarea numerelor de concurs intre alergatori. Aceste abateri duc la descalificare.

3.8.Alergatori costumati

Alergatorii din probele de semimaraton 21km, stafeta THM Relay 3x7km, cursa 10km si THM City Run 7km sunt invitati sa folosesca prilejul acestui eveniment de sarbatoare a Clujului si sa se costumeze in personaje recunoscute sau sa poarte elemente care reprezinta cauza pe care o sustin pe tot parcursul alergarii in competitie! Organizatorii si partenerii ofera diplome pentru cele mai traznite costume, pentru cele mai originale grupuri, pentru cele mai creative modalitati de a sustine cauzele umanitare desemnate. Persoanele care alearga cu costume trebuie sa se prezinte la scena din zona start/sosire, imediat ce au terminat competitia pentru a li se evalua costumul de catre organizatori si a li se oferi diploma. Doar cei care se prezinta la organizatori (la scena) vor putea fi identificati si premiati.

3.9. Start – Limita de timp – Redeschiderea traficului

Pentru orele de start la fiecare proba va rugam sa consultati pagina de program oficial a evenimentului de pe site-ul cluj21km.ro. Timpul limita pentru cursa de semimaraton si stafeta este de 2h30, iar pentru cursa de 10km este de 1h30. Participantii care vor ajunge la Sosire dupa aceasta limita de timp nu vor fi inclusi in clasamentul cursei la care au participat. Timpul limita pentru cursa individuala de 7 km este de 1h. Concurentii care depasesc limitele de timp vor fi avertizati de catre arbitrii si comisarii de cursa si vor trebui sa se indrepte imediat catre zona de start/sosire. Atentie: Continuarea cursei dupa depasirea timpului limita este interzisa. Dupa ora 11 in ziua competitiei (6 octombrie 2019) toate drumurile vor fi redeschise traficului si organizatorii nu vor mai garanta siguranta participantilor.

3.10. Stabilirea rezultatelor

Pentru cursele de THM semimaraton 21km, stafeta THM Relay 3x7km, cursa 10km si THM City Run 7km “clasamentul oficial” se va stabili prin cronometrare electronica si va fi disponibil pe site-ul competitiei imediat dupa finalizarea curselor. Conform regulamentelor internaţionale “clasamentul oficial” este alcătuit pe baza “timpului oficial” înregistrat pentru fiecare alergător. “Timpul oficial” se măsoară din momentul startului oficial până în momentul trecerii liniei de sosire. Pentru THM Kids Race clasamentele se fac in ordinea sosirii prin intermediul numerelor de concurs inmanate participantilor la trecerea liniei de sosire. Se vor întocmi clasamente separate pentru fiecare categorie de virsta si sex.

Categoriile de varsta vor lua in calcul varsta in anul competitiei.

SECTIUNEA 4. NOTIFICAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare cursa si categorie de varsta. Premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect. Diplomele de participare (doar pentru participantii la cursele THM semimaraton 21km, stafeta THM Relay 3x7km, cursa 10km si THM City Run 7km)   vor fi electronice si vor putea fi descarcate de pe site-ul competitiei imediat dupa eveniment. Festivitatea oficiala de premiere va avea loc la locul de desfasurare a evenimentului in zona start /sosire. Pentru ora exacta va rugam sa consultati programul oficial al evenimentului.

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Puncte de hidratare

Conform regulamentelor internationale va fi amplasat cate un punct de hidratare (apa plata, bautura izotonica, fructe) la fiecare 3,5 km. La sosire toti participantii vor primi apa plata, bautura izotonica, mere, banane, portocale, glucoza. Participantii sunt rugati sa arunce sticlele si paharele de plastic in zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a inlesni procesul de curatenie.

5.2.Prim Ajutor – Ambulanta – Retragere

Punctele de Prim Ajutor vor fi asigurate de o ambulanta contractata de catre organizatori. Aceasta va fi pozitionata in zona de Start/Sosire. Ea va fi anuntata de arbitrii de pe traseu in cazul acccidentarii alergatorilor pe circuit si va merge de urgenta sa ridice accidentatii. Alergatorii care s-au retras din cursa sunt rugati sa-si anunte retragerea la arbitrii de traseu sau daca ajung in zona Start/Sosire la arbitri din aceasta zona.

5.3. Conditii administrative

Organizarea evenimentului revine Asociatiei Rotary Club Transilvania Cluj Napoca care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie si arbitrii necesari desfasurarii competitiei.

Evenimentul este realizat in parteneriat cu Clubul Sportiv Atletic Cluj si cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj.

Eventualii sustinatori ai participantilor (membri de familie, prieteni) pot ramane in vecinatatea traseului dar in afara rutei de alergare avind grija sa nu deterioreze zonele de spatiu verde. Circulatia rutiera va fi restictionata pe durata desfasurarii competitiei pe toate traseele de alergare.
Evenimentul va beneficia de prezenta ambulantei si a echipajelor de politie rutiera si comunitara precum si a jandarmeriei.

In conformitate cu legislatia în vigoare,organizatorii sunt obligati sa faca public numele câstigatorilor si premiile acordate în cadrul acestei Competitii. Lista câstigatorilor va fi publicata la maxim 5 zile dupa eveniment pe site-ul oficial. Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.